Körmendi Zoltán: Isteni Program 1. kötet Beleolvasó

Magyarország, 2004. október 26.

A TV-híradó két hírt emelt ki a hazai események közül ezen a napon. Az ütősebb, hogy Zalatnay Cini hajnalban bevonult a börtönbe. A másik, szinte eltörpült e mellett:
„Minden idők legveszélyesebb cracker-programjának megírásával vádolnak egy tizennyolc éves lányt. A játékprogramba kódolt internetes féreg behatol a felhasználók kedvelt társasági oldalaiba, ahonnét adatokat küld a készítő számítógépére.
A játékot a bemutatása óta eltelt hónapokban több ezren próbálták ki, így a programíró a felhasználók kapcsolatrendszerén keresztül akár több százezer ember adataihoz férhetett hozzá Magyarországon és külföldön.
A bonyolult programot az elemzők még vizsgálják. Az okozott károk felmérését külföldi szakemberek bevonásával jelenleg is végzik.
A rendőrség közlése szerint minden jel arra utal, hogy az elkövető, és tettestársa, vagy tettestársai, hosszabb ideje külföldön tartózkodnak.”
Csak ültem a TV előtt, és nem akartam hinni a fülemnek, hiszen tudtam, hogy kiről van szó, ismertem a lányt, a programot, sőt még a lány barátját is.
Elhatároztam, hogy utána járok, kiderítem mi az igazság. Azt is eldöntöttem, hogy mindent elkövetek azért, hogy bebizonyítsam a lány ártatlanságát.
Hosszas magánnyomozásom után, ismerem az ügy hátterét és minden részletét.
Kicsit menjünk vissza a nyolcvanas évekhez!
1986 sokaknak a csernobili atomkatasztrófáról vált emlékezetessé, mások a Halley üstökös érkezéséhez, vagy egy családi eseményhez kötik. Vannak, akik a Magyarország – Brazília barátságos mérkőzés 3-0 -ás eredményéhez, vagy az első, Hungaroringen rendezett Forma 1-es futamhoz kapcsolják az évszámot.
Budapest kilencedik kerülete, ebben az időben vegyes képet mutatott. Az épületek nagy részét a kőrúton már szépen felújították, míg a mellékutcákban, és sok téren még ’56-os sebek éktelenkedtek a bérházak falain.
Európa közepén, ebben a szerény környezetben, távol a sajtó figyelő tekintetétől kezdődött valami, amiről már sokan tudtak, de igyekeztek a legnagyobb titokban tartani.
Magyarország, Budapest, 1986. június 9.
A Bakács tér százéves bérházai fogták közre a szürke épületet, ami előtt lefékezett a taxi. Sofőrje kiszállt, hogy segítse idős utasát, de a törékeny apáca nem nagyon szorult segítségre. Hetvenhat évesen is fürgén mozgott és gyorsan kiismerte magát mindenhol. „Schöpf-Merei Kórház és Anyavédelmi Központ” ez állt a kapu fölött.
Az idős, sovány hölgy határozottan, de kedvesen beszélt, angolul kérdezte a portást, majd korát meghazudtoló gyorsasággal szinte felszaladt az első emeletre. Hangosan kopogtak léptei a hosszú, zöldre festett folyosó pepita kövein. Elsuhant egy kopott radiátornak támaszkodó látogató és egy takarítónő között, majd hirtelen megállt a száznyolcas kórterem ajtajánál. Izgatottan keresztet vetett, majd csendben benyitott.
Odalépett Mariann ágyához, aki ölében tartotta pár napos kislányát.
Nagy szeretettel, mosolyogva üdvözölte őket, halkan beszélgettek. Mariann jól beszélt angolul. Egy budai szállodában dolgozott recepciósként. Nem lepődött meg a nővér érkezésén, azon viszont igen, ahogy az apáca odahajolt a kislányhoz, homlokára tette a kezét, és tört magyarsággal ezt mondta:
– Én voltam az előző, te vagy a következő.
Búcsúzóul elmondott egy imát, majd átnyújtott egy meghívót a Magyarok Nagyasszonya Társaság ünnepi, megalakulási ceremóniájára.
– Hát ez meg hogy imádkozott? Egy szavát se lehetett érteni – szólalt meg a kórterem végéből egy termetes, bőbeszédű kismama, amint az apáca mögött halkan becsukódott az ajtó.
– Angolul – válaszolta szelíden Mariann.
– Pont úgy nézett ki, mint akit a TV-ben is mutattak, az a kalkuttai – szólalt meg a kisfiát szoptató, legfiatalabb anyuka.
– A Teréz Anya? Ugyan már, mit keresne az itt? – legyintett a bőbeszédű.
– Krisztinához jött – válaszolta Mariann, megsimogatva kislánya fejét.
– Ki ez a nő? Tegnap tudósok, ma meg Teréz anya? El se hiszem. Holnap biztosan a belga herceg fog jönni – élcelődtek a szobatársak. – Miért vagy te ennyire fontos?
– Én? Dehogy. Azt mondják, Krisztina nagyon különleges.

A könyv megvásárolható itt.

 

Vélemény, hozzászólás?