A herceg

Betti, aki ápolónőként dolgozik, és egykor a súlyosan sebesült Edvárd gondozója, szerelme volt. A lánynak fogalma sincs arról, hogy a férfi nem az, akinek mondja magát…

A herceg

Betti izgatottan tekintett körbe, Edvárdot kereste, aki a szegénykonyhán mellette dolgozott. Kedvelte már néma milliomosként is, de előző nap új oldalát ismerte meg. Ez a gondoskodó Edvárd sokkal jobban tetszett neki, akiért megéri szembeszállni Tamással, vagy vállalni, hogy mégis elveszíti az állását.
Gondolataiban újra meg újra felvillant az a megalázó kép, amely miatt el kellett hagynia Edvárdot.
Betti idegesen rázta meg a fejét. Nem szabad azokra a napokra gondolni, ez az Edvárd teljesen más, ő sosem éreztetné vele, hogy mennyire jómódú.

Sötét színű limuzin parkolt le előtte. Betti érdeklődve figyelte. –Vajon melyik betegért jöttek? Vagy esküvő lesz? – csodálkozott az elegáns sofőrre, aki könnyedén nyitotta ki az ajtót. Betti megmerevedett, ahogy a hátsó ülésről Edvárd egyenesen felé nyújtotta a kezét. –Most mindjárt elájulok! Ó, istenem, de jól néz ki! ¬ Az öltöny úgy passzolt az alakjára, mintha ráöntötték volna. A világoszöld ing kiemelte a férfi szeme színét, a tekintet megbabonázta a lányt. Hogy gondolhatta, hogy valaha is közéjük állhat a pénz? Csak meredten nézte Edvárdot, és nem jött ki egyetlen hang sem a torkán.
–Gyere! – nyúlt felé Ben, és Betti megindult, mintha valami láthatatlan mágnes vonzaná.
Az ajtó becsukódott, és Betti álomvilágban találta magát, Edvárd ölelte át, mint valami törékeny porcelánt.
Az ő hercege nem fehér lovon érkezett, hanem luxusba csomagolt hintón. Némán merültek el egymás pillantásában. A lány számára eltűnt a ronccsá tört férfiarc, csak a markáns forradásokat látta, melyek alig láthatóan járták át Edvárd arcát. Ezeket a csíkokat magában csak az élet vonalainak hívta. Mindegyiket külön-külön ismerte, hiszen ott volt a születésükkor. Olyan sokszor kötözte át ezt a sebesült arcot, annyiszor tartotta a karjaiban ezt a testet, amely mostanra izmos, tökéletes formára váltott. Ez a közös, nem mindennapi múlt, egészen más dimenzióba emelte kettőjük kapcsolatát.
–Gyönyörű vagy! – mosolygott Ben, és háta mögül egy műanyag dobozba zárt orchideát varázsolt elő. – Akárcsak ez. Különleges szépség vagy, amely csak nekem nyílt ki.
Betti remélte, hogy nem álmodik. Végignézett saját magán. Kopott szürke kiskabátján, kétszer talpalt bokacsizmáján, sötétkék farmernadrágján. Arca vörösre váltott, és kiszakadt belőle a kérdés.
–Hova viszel?
–Vacsorázni egy elegáns étterembe.
–Megőrültél! Így? – mutatott végig magán.
–Gondoltam mindenre, van egy kis ajándékom – mutatott Edvárd a szemben levő ülésen heverő csomagra. Betti szeme elkerekedett. Izgatottan bontotta ki a dobozt.
–Istenem! De gyönyörű! – ölelte magához a csillogó ruhakölteményt. – Ez egy vagyon lehetett!
–Nem számít, nekem minden pénzt megérsz – cirógatta meg az arcát az elégedett férfi.
Betti mélyet sóhajtott. – Mi történik velem? Nem lenne szabad elfogadnom! – rakosgatta sorba a szemben lévő ülésen a ruhát, harisnyát, és az elegáns szabású kabátot.
–Vedd már fel! – sürgette izgatottan Ben–Edvárd.
Betti komoly arccal nézett rá. –Istenem! Nekem kellenek ezek a gyönyörűségek! – Ránézett a méregdrága holmikra, majd vissza a férfira.
–Itt? Most?
–Ugyan már! Láttalak már meztelenül – mosolyodott el Ben.
–Akkor is fordulj el!
–Rendben! – mosolygott Ben.
Betti dobogó szívvel kapkodta le és dobta a földre a gönceit,  majd belebújt a vérvörös, apró csillámokkal díszített ruhába. – Miért vesznek a férfiak mindig vörös színű ruhát? S miért ilyen szűk? Még jó, hogy ez az anyag nyúlik, különben szétrepedne a mellemen – igazgatta telt keblein. Elégedett volt magával, és ezt már csak a csodálatos tűsarkú látványa tudta tetőzni. –Ó, Uram, add, hogy jó legyen a lábamra!
–Honnan tudtad a méreteimet? – vonta kérdőre a férfit.
Ben derűs arccal fordult felé, majd tátva maradt a szája.
–A picsába! De dögös bige vagy! – bukott ki belőle, majd zavartan nyelt egyet. – Ó, ez fantasztikus! Egyszerűen lélegzetelállító vagy! – Egy gyors csókkal is elismerte a látványt, és egyben elkerülte a magyarázkodást a trágár beszéde miatt.

Részlet Egri Zsanna: Egy milliomos bőrében című regényéből. Az első  kötet 100 forintért itt kapható, valamint a Google play, és más online könyvesboltokban. A második kötet Egy milliomos bőrében Afrikában című itt érhető el.

Vélemény, hozzászólás?